Centura Orăzii – prietenoasa pentru a alege cazare in Oradea

pasajul spre deva - soseaua- cazare in oradea de centura oradea
soseaua de centura oradea - pasajul spre deva

Cazare in Oradea, este o optiune tot mai folosita de turistii care pana acuma inconjurau Oradea; fiindca infrastructura orasului este tot mai prietenoasa cu cei aflati in tranzit prin Oradea. Spuneam in primul articol – centura Orazii – despre problemele care existau pe centura orasului Oradea si care trebuiau rezolvate.
Cuiva i-a venit ideea unui supranivel peste aceste iesiri, pasaje peste centura, la iesirile importante din oras, la cele care generau aglomerarile de care vorbeam. La o analiza mai atenta s-a dus la descoperirea ca doar doua pasaje erau necesare, cel peste iesirea spre Deva ( iesirea spre Sanmartin, Baile Felix) si celalalt spre Arad, pe DN79 care erau necesare ca sa nu se mai amestece traficul de pe centura cu cel de iesire din oras. Si ideea s-a transformat in proiect supus aprobarii Consiliului Local Oradea, proiect care a fost si aprobat.

pasaj soseaua de centura oradea

pasaj spre arad – soseaua de centura oradea

Da stii cum este, ai idee, ai proiect, ai firme care sunt gata sa participe la licitatie pentru materializarea proiectului tau, dar ai nevoie si de …. bani; ati ghicit. Bani care pareau ca sunt necesari in sume destul de mari. Pana la urma au fost gasite si fonduri nerambursabile pentru aceste proiecte dar care aveau conditii impuse de UE, adica nu puteau fi accesate , sau trebuiau rambursati banii la Uniunea Europeana, daca executarea proiectelor nu se incadrau in termen.
A venit Septembrie 2014 cand s-au demarat primele lucrari la aceste pasaje, unul (cel spre Arad), pe DN79, incredintat spre executie firmei Tehnodomus srl din Arad, si celalat pasaj incredintat spre executie unei asocieri de 2 firme SC Bilfinger Baugesellschaft m.b.H (Implenia) si firma SC Corporate Management Solution S.R.L care incet dar sigur au finalizat cele doua pasaje. Muncitorii de la aceste santiere au gasit cazare in Oradea fara mari probleme. Oradea are numeroase unitati de cazare, pensiuni, hoteluri, vile unde sunt conditii de cazare la nivel eruopean. A venit luna Decembrie a anului 2015 si pasajele au fost finalizate. La inaugurarea pasajelor au participat alaturi de primarul Ilie Bolojan si viceprimarul orasului Oradea Istvan Huszar si directorul tehnic din cadrul Primariei orasului Oradea, domnul Mircea Ghitea. Primarul Ilie Bolojan a tinut sa felicite firmele constructoare pentru rapiditatea cu care au fost executate lucrarile si pentru incadrarea in termenul de excutie. Pentru cazare in Oradea intrati pe CazareOradea.ro , sau pentru pensiuni in Oradea alegeti PensiuniOradea.ro.

Be the first to comment on "Centura Orăzii – prietenoasa pentru a alege cazare in Oradea"

Leave a comment